– Avlsverdier

Avlsverdier

Avlsverdier til norske og importerte seminokser

I forbindelse med avlsverdiberegningen for kjøttfe 16. januar 2007, fikk alle seminokser (både norske og importerte) beregnet nye avlsverdier. I vedlagte filer kan du finne disse. Ved å klikke på fanene nederst til venstre, kan du bevege deg mellom norske og utenlandske okser.

Les mer


Avlsverdier til årets okser på Staur

Her finner du avlsverdier til de åtti oksene som står i test på teststasjonen på Staur testomgangen 2006-2007.

Les mer


Nye avlsverdier beregnet


Nye avlsverdier for kjøttfe ble beregnet tirsdag 16. januar. Bondeversjonbrukere kan laste ned nye avlsverdier ved å gå på “kontakt med sentralt lager”. Her kan du hente ned nye opplysninger. Da vil de nye avlsverdiene bli lastet ned. De som ikke har bondeversjon, kan finne avlsverdiene ved å gå til Storfekjøttkontrollens internettrapporter

Les mer


Avlsverdier beregnet 18. mai

Avlsverdier for kjøttfe ble beregnet 18. mai. De blir tilgjengelige for henting for bondeversjonsbrukere fra fredag 19. mai. Avlsverdilistene blir sendt ut i papirformat fredag 19. mai.

Les mer


Avlsverdier til seminokser 18. mai 2005

Onsdag 18. mai ble det beregnet nye avlsverdier for kjøttfe. Ved å gå inn på de ulike raselagenes hjemmesider vil du finne avlsverdier til norske og utenlandske seminokser.

Les mer


Stadig flere besetninger får dyr med avlsverdier

Den 21. januar 2005 ble det beregnet nye avlsverdier for kjøttfe. Denne gangen var det dyr i 873 besetninger som fikk beregnet avlsverdier. Dette var ny rekord! En økning på 56 nye besetninger bare fra beregningen i mai i fjor forteller om en økning på nesten 7 %. Størst er økningen for Charolais.

Les mer


Forklaring på BLUP-avlsverdier

To ganger i året; januar/februar og mai/juni beregnes det avlsverdier for kjøttfe. Oppdaterte avlsverdier kan hentes ned til datamaskinen for de som registrerer opplysninger på data. Her har man muligheter til å rangere og sortere etter eget ønske. 
I tillegg blir det utsendt avlsverdiliste i papirformat.

Les mer


Februar-kjøring på seminoksene er klar

På raselagenes hjemmesider kan du nå gå inn å laste ned avlsverdier på norske og utenlandske seminokser.

Les mer


Hvordan bruke avlsverdiene?

Under kan du lese om hvordan avlsverdiene kan brukes som et nyttig verktøy for avlsarbeidet i din egen besetning.

Les mer


Write a comment